Een kleinschalige leefboerderij waar het huiselijk en gezellig is.
Waar mensen samenleven en werken. Een boerderij met een open karakter waar iedereen welkom is en waar je graag vertoeft.

WAAROM WE DOEN WAT WE DOEN 

Casa di Mauro biedt een persoonlijke en gezellige samenlevingsvorm aan voor personen met een beperking. Onze 9 bewoners krijgen alle aandacht die ze verdienen (en meer). Persoonlijke begeleiding is voor ons prioritair, dus werken we met een kleine groep.

Wij staan erop dat onze buitengewone mensen kunnen wonen en leven in een kwaliteitsvolle en duurzame omgeving. Onze bewoners zijn betrokken leden van de maatschappij die zich ook buitenshuis engageren. En dit allemaal vertrekkend vanuit de mogelijkheden die deze buitengewone mensen hebben en niet vanuit hun beperking.

WAT WE WILLEN BEREIKEN

Door het grote tekort aan opvang voor personen met een beperking zijn er nieuwe initiatieven nodig om aan deze vraag te kunnen voldoen. Wij geloven erin dat onze buitengewone bewoners een leven als dat van een ander verdienen. Daarom zetten wij in op een zo een normaal mogelijke manier van leven. 

Zowel vanuit onze professionele ervaring als uit ons privéleven (ouder zijn van een kind met een beperking) hebben we "de drive" die nodig is om dit project een lang leven te geven. In een later stadium willen we kinderen en scholen de mogelijkheid bieden om in het kader van integratie het leven op de boerderij te leren kennen en zo de kloof tussen gewoon en buitengewoon onderwijs een beetje te dichten. 

Om iedereen (bewoners én dieren) in onze woning te onderhouden en te steunen, kunnen we alle hulp gebruiken. Casa di Mauro is een vzw die grotendeels afhankelijk is van giften en donaties. Alle kleine beetjes helpen. We hebben verschillende manieren hoe jij ons kan helpen. Bekijk ze allemaal hier.

Petra Nonneman
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0468/ 10 61 01 
03/ 501 12 70
Lieve Debaillie
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0472/ 52 70 81
03/ 501 12 70